Santa Coloma de Gramenet

Una Festa Major plural en la millor ciutat

  • Núria Parlon
  • Actualizado:
  • Creado:

La Festa Major és més que un reguitzell de noms d’impressió, una llista d’actes als quals assistir, de músiques que escoltar, deliciosos platets a tastar i atraccions a les quals pujar.

Caminar per Santa Coloma durant els dies de Festa Major d’Estiu constitueix una autèntica injecció de positivitat. Endolceix, sens dubte, la fi de les vacances i ens reenergitza tot just abans de la tornada a la quotidianitat del mes de setembre.

La nostra gent pren els carrers i places i gaudeix d’una programació molt treballada, que s’ha confeccionat pensant en tots els gustos. Poden destacar els grans noms que ompliran la plaça de la Vila, sí, però la veritable potència de la Festa resideix en els i les nostres artistes, les entitats i col·lectius i la ciutadania que gaudeix amb plenitud de totes les activitats. Tothom és part crucial i decisiva d’un esdeveniment plural que s’espera, es debat i es gaudeix i viu amb passió.

Facilitar l’accés a la cultura i l’oci és importantíssim per a l’equip de govern que encapçalo. M’enorgulleix que la ciutat estigui viva, que tingui aquesta ben guanyada reputació de lloc en el qual sempre hi ha alguna cosa a veure o a fer. La Festa Major reflecteix aquest esperit i és, alhora, la culminació d’una manera de fer i de sentir.

Crec molt sincerament que durant els últims dos mandats hem introduït elements que han contribuït a fer que els colomencs i les colomenques sentin la Festa de manera fins i tot més intensa. Recuperàrem els "xiringuitos" i vam crear el popularíssim i ja imprescindible Corre-Tapa. És un èxit, any rere any, el mocador solidari a benefici del Programa Municipal d’Aliments Solidaris que vam introduir el 2014.

En aquesta ocasió, em commou de manera molt especial el retorn - per a quedar-se! - de l’envelat, que s’ubicarà a la plaça de Pau Casals, i que suposarà el retrobament amb una d’aquelles tradicions d’una altra època, en resposta a totes aquestes persones que ens ho reclamaven.

Cinema a la fresca als barris, espectacles familiars, les colles en acció, activitats esportives, gastronomia, música, teatre ... Luis Piedrahita, Bruno Oro, Sweet Califòrnia i Macaco i el nostre estimat Muchachito en un fi de festa- mà a mà- que s’intueix apoteòsic.

La Festa Major és més que un reguitzell de noms d’impressió, una llista d’actes als quals assistir, de músiques que escoltar, deliciosos platets a tastar i atraccions a les quals pujar. És una explosió de sensacions, de companyonia i orgull de pertinença. Visca la Festa Major i la nostra estimada Santa Coloma! 

 

*Article publicat al número de setembre d'El Mirall.net