Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal de setembre de 2017

  • Actualizado:
  • Creado:

El primer ple municipal després del recés estiuenc va estar marcat pel debat sobre la complexa situació actual a Catalunya

Durant el ple municipal celebrat la tarda-nit de dilluns, es van aprovar la segona fase de les cartes de serveis de l’Ajuntament així com, provisionalment, les ordenances fiscals i de preus públics per a l’exercici 2018.

Es va donar llum verda, també de manera provisional, a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la transformació de l’antiga escola Miguel Hernández en habitatges dotacionals per a la gent gran. Es va apropant, d’aquesta manera, la posada en marxa d’un equipament demandat i necessari, que ha estat objecte de nombroses reivindicacions en les quals l’Ajuntament ha caminat de la mà de la societat civil colomenca, representada pel col·lectiu SOS Gent Gran.

“La Generalitat incompleix flagrantment any rere any en relació a l'atenció a la gent gran”, afirmà l’alcaldessa Núria Parlon en referència en aquesta fita, “si hagués pagat quan tocava, hauríem pogut tirar endavant abans els pisos dotacionals."

Es van llegir sengles declaracions institucionals, una en favor de la iniciativa de les Ciutats Defensores dels Drets Humans i una altra per a la protecció del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, propietat privada de gran valor patrimonial i històric que es troba – sorprenentment  - en procés de venda.

Van ser obligades les mencions a la complexa situació política que viu Catalunya, sempre dintre d’un debat apassionat però respectuós en el qual Núria Parlon va ser taxativa en el posicionament del grup municipal socialista en favor dels drets fonamentals a Catalunya. “Al ple municipal de Santa Coloma no posem traves al debat democràtic”, va dir, abans de qualificar de deslleial el trasllat de la pressió als alcaldes i alcaldesses per part del Govern de la Generalitat. "Els que tenim el mandat de governar podem decidir no situar les institucions fora de la legalitat", sentencià abans de fer una crida a un diàleg real i productiu que propiciï una solució, després de l’1 d’octubre.

Van ser aprovades mocions per la campanya “Amiant zero a Santa Coloma”, en favor dels treballadors i treballadores públics, així com pel trasllat del Centre d’Atenció i Seguiment, CAS, i la millora de l’atenció a les persones drogodependents a la ciutat.