Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal de novembre de 2018

  • Actualizado:
  • Creado:

En el decurs del ple, l'equip de govern encapçalat per Núria Parlon va evidenciar el seu compromís amb el col·lectiu de les persones discapacitades i amb el sistema sanitari públic.

La tarda-nit de dimecres 28 va tenir lloc la sessió del Ple municipal de novembre, marcat especialment per dues declaracions institucionals, subscrites per la totalitat del consistori.


La primera declaració, en favor de les reivindicacions de la Taula d'entitats de persones amb discapacitat, en coincidència de la propera celebració el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i inclusiva de reclamacions al Govern de l'Estat i la Generalitat de més pressupost destinat a les persones amb diferents graus i tipologies de discapacitat.


El govern municipal socialista ha fet palesa la seva voluntat de dur a terme un mapa de recursos existents dedicats al col·lectiu, posar en marxa un programa d'ajuts i seguir fent passes en la concreció del Pla d'Accessibilitat Universal. Van intervenir-hi representacions de Fundació Tallers, CEMFIS, Aspanide i Temyque.


La segona declaració, per la defensa i millora de l'atenció primària de salut, la qual ha comptat amb la presa de paraula per part d'una representació de Santako Diu Prou, plataforma ciutadana de defensa dels drets dels usuaris i usuàries dels serveis públics d'assistència sanitària.


L'equip de govern socialista ha mostrat el seu compromís amb el manteniment i l'augment dels serveis oferts als centres d'atenció primària colomencs. En aquest sentit, reclamarà la restitució del personal mèdic que s'ha perdut durant els últims anys, a conseqüència de les retallades dutes a terme per la Generalitat en matèria de serveis públics, així com la millora de les condicions de treball del personal.


Així mateix, s'aprovaren una moció d'adhesió en favor de l'atorgament a títol pòstum del Premi Nobel de Literatura a Federico García Lorca, i una moció per la retirada del procediment existent de notificació de serveis de la UE.