Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal de novembre de 2017

  • Actualitzat:
  • Creat:

La tarda de dilluns es va celebrar el ple municipal ordinari del mes de novembre.

En el decurs del ple s’aprovà el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, projecte que possibilitarà una ciutat més sostenible, segura i accessible en termes de mobilitat. En la confecció d’aquest document, duta a terme pels serveis tècnics municipals, han participat així mateix professionals, usuaris i usuàries i entitats. Potenciarà la comoditat de les persones vianants, tot prioritzant els trajectes en bicicleta i transport públic i reduint, en conseqüència, els nivells de contaminació. Així mateix, contempla la creació dels “barris per a vianants”:  àrees amb restricció de la circulació dels vehicles privats, la primera la barri del Riu Sud.

A més, s’aprovà provisionalment la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a la plaça d’Alfonso Comín i la connexió del carrer d’en Valentí Escalas amb el carrer de Listz, primer pas indispensable per a la implementació d’escales mecàniques.

Es va aprovar l’Ordenança reguladora de serveis funeraris, que regularà els enterraments de beneficència mitjançant els Serveis Socials de l’Ajuntament i la facilitació de l’accés a la informació sobre preus, i la instal·lació d’oficines de serveis funeraris al terme municipal.

La declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat va arrencar justament el consens de la totalitat del consistori. I s’aprovaren sengles mocions amb el suport del Grup Municipal Socialista contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com en favor de  la transparència econòmica dels grups polítics municipals.