Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal de març 2018

  • Actualitzat:
  • Creat:

El ple municipal corresponent al mes de març, es va dur a terme durant la tarda-nit d'ahir dimarts 3 d'abril a conseqüència de les vacances de Setmana Santa,

En el marc del ple municipal celebrat ahir s'ha aprovat inicialment i entre altres punts la "Guia per a incorporar clàusules de contractació socialment responsable".

En paraules del 1r tinent d'alcaldessa, Esteve Serrano, la incorporació de clàusules de contractació socialment responsable "ha d'esdevenir un estímul per a la contractació de qualitat i una economia més justa, que faciliti la cohesió social".

En el capítol de mocions, s'aprovà una contramoció del Grup Municipal Socialista a la moció presentada per Ciutadans i Partit Popular, per a la garantia de la seguretat i la convivència enfront les ocupacions, amb el suport final del grup Ciutadans, en un moviment que representa un reconeixement en la tasca duta a terme per l'equip de govern en matèria d'habitatge.

El tinent d'alcaldessa Jordi Mas argumentà inicialment el posicionament socialista, deixant clar que "Santa Coloma va ser líder en polítiques per fer front als problemes habitacionals, imposant multes als bancs amb pisos buits i establint un protocol per a les ocupacions incíviques".

Per la seva part, l'alcaldessa Núria Parlon fou contundent, deixant clar que el problema de l'ocupació il·legal no és exclusiu de Santa Coloma. "No s'han d'equiparar els diferents tipus d'ocupació. És molt fàcil fer demagògia i barrejar pobresa amb un potencial problema de seguretat ciutadana.", afirmà.

Es va aprovar una moció per l'educació inclusiva que va comptar amb el suport de tots els grups.

Així mateix, la moció en commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la Segona República presentada amb el grup Gent d'Esquerres -ICV-EUiA s'aprovà amb el suport de SOM Gramenet.

La tinenta d'alcaldessa responsable de l'àmbit de Memòria Històrica, Petry Jiménez, va intervenir declarant "No podem permetre que es faci apologia del franquisme i de les contínues violacions dels drets humans", en referència a la recent petició d'il·legalització de la Fundació Francisco Franco per part del PSOE.

La moció de crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions del primer de maig, presentada junt amb el grup municipal Gent d'Esquerres -ICV-EUiA, va ser aprovada sense cap altre suport.

Una moció en defensa de la llibertat d'expressió presentada pels grups municipals SOM Gramenet i Gent d'Esquerres ICV-EUiA va originar la presentació d'una esmena a la totalitat del per part del Grup Municipal Socialista, que es va aprovar.

"Imposar penes injustes i excessives a aquest tipus de conductes considerades avui dia delictives és una colossal equivocació", sentencià el portaveu Esteve Serrano, "el Tribunal d'Estrasburg afirma que el populisme penal és igual de perjudicial per a la democràcia que altres populismes."