Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal de gener de 2018

  • Actualitzat:
  • Creat:

La defensa del sistema de pensions, la reivindicació de la Memòria Històrica, les tarifes del transport públic i el dret a l’habitatge, objecte de les mocions aprovades.

Durant el ple municipal inaugural de l'any, celebrat durant la tarda d'ahir dilluns 29 de gener, es van aprovar diverses mocions. La primera d'elles, sobre el dret a l'habitatge i amb la presa de paraula per part d'una representant de la PAHV-Gramenet, s'aprovà amb els vots del Grup Municipal Socialista, Gent d'Esquerres-ICV-EUiA i SOM Gramenet.


En el marc del debat corresponent, el tinent d'alcaldessa Diego Arroyo reivindicà el paper dut a terme pels serveis municipals a l'hora d'aturar els desnonaments. "No es pot dubtar del compromís polític i de la sensibilitat del govern municipal amb la ciutadania de Santa Coloma que pateix la crisi habitacional", va afirmar adreçant-se a la representació de l'entitat social present a la sessió, "el personal de l'Ajuntament treballa també per aturar els desnonaments i no es diu. Estem al vostre costat".

Coincidint amb la commemoració del 27 de gener, data de 1939 en la qual les tropes franquistes van entrar a Santa Coloma, el Grup Municipal Socialista s'afegí a la moció aprovada, "La cohesió com a eina de combat", junt amb els grups Gent d'Esquerres-ICV-EUiA , SOM Gramenet i Cs. La Comissió Antifeixista 27 de gener va intervenir en el debat prenent la paraula.

Petry Jiménez, tinenta d'alcaldessa responsable de l'àmbit de Memòria Històrica, va posar en valor el compromís de l'equip de govern durant la seva intervenció. "Recordar, aprendre i reflexionar sobre el passat és un exercici que la nostra societat no pot postergar ni deixar de banda, i del qual les administracions en general, i aquest ajuntament en particular, han de participar activament. Seguirem duent a terme accions que demostrin el nostre grau de compromís i implicació amb la defensa de la Memòria Històrica i la nostra negativa a permetre que els crims contra els drets humans quedin impunes i en l'oblit", declarà.

Així mateix, va ser aprovada la moció en defensa d'unes pensions dignes, amb els vots del Grup Municipal Socialista, Gent d'Esquerres-ICV-EUiA i SOM Gramenet. El regidor Luis Fuentes va posar èmfasi sobre el perill de desaparició en el que es troben les pensions, per obra i gràcia del govern del Partit Popular. "El sistema de pensions no és només de prestacions, sinó de drets i cohesió social, i avui està amenaçat", digué durant el seu torn de paraula.

S'aprovà una esmena a la totalitat presentada pels grups socialista i Gent d'Esquerres-ICV-EUiA, en defensa del transport públic. Intervingué Jordi Mas, tinent d'alcaldessa d'Urbanisme i Habitatge, qui va reivindicar uns preus més assequibles: "Cal modificar l'estructura de les tarifes perquè l'usuari continu pagui menys. Però algú no està posant els diners sobre la taula perquè això sigui possible".