Santa Coloma de Gramenet

Ple municipal d'abril de 2018

  • Actualitzat:
  • Creat:

La sessió se celebrà durant la tarda-nit de dilluns 7 de maig a conseqüència del pont del Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores

En el transcurs del ple municipal corresponent al mes d'abril, celebrat dilluns dia 7 de maig a conseqüència del propassat pont del Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores, es donà compte de l'informe sobre el desplegament del Reglament de Participació Ciutadana i Govern Obert.

L'alcaldessa Núria Parlon afirmà: "El Reglament de Participació Ciutadana i Govern Obert és el pilar, el marc normatiu que ens permet un molt alt grau de proximitat amb la ciutadania. Treballem en les regidories de districte i en nous mecanismes per arribar a la ciutadania, com els fulls de districte. Escoltem la veu de la gent que no està organitzada. Ens avaluen organismes independents que donen a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet un 100% en matèria de transparència", va concloure en referència al segell Infoparticipa a la transparència informativa, atorgat recentment. El consistori colomenc és un de les 19 corporacions municipals sobre un total de 947 que hi han tret la màxima puntuació.

S'aprovaren, així mateix, inversions per un import de 7,5 milions d'euros provinents del superàvit, que aniran destinades al manteniment d'escoles i de la via pública, entre altres accions de gran importància per a la ciutat.


"L'ARSAL i la Llei d'Estabilitat Pressupostària impedeixen ampliar la plantilla municipal i la inversió del superàvit en les necessitats reals de la ciutadania. Prou de mitges veritats. Que el govern del PP derogui l'ARSAL i la Llei d'Estabilitat Pressupostària i retorni a les administracions locals la seva autonomia", sentencià el portaveu socialista Esteve Serrano en el marc del debat corresponent.


Seguidament i en el capítol de mocions, s'aprovà la relativa a la plaga del 'Tomicus Destruens' per a potenciar el desenvolupament sostenible dels boscos i recuperar els boscos primaris, amb intervenció a càrrec de Pep Palacios en representació del Centre Excursionista Puig Castellar.


Va ser també aprovada la moció que insta al govern local colomenc a dirigir-se al Govern Espanyol i els grups parlamentaris europeus per a rebutjar la creació a la Unió Europea dels productes de pensions individuals (PEPP), amb la intervenció d'Emiliana Salinas en nom d'SOS Gent Gran.

Es va aprovar la moció per al recompte, diagnòstic i valoració d'alternatives per a les persones sense llar, així com la moció per a la major eficiència al Consell Comarcal del Barcelonès del seguiment i control del Centre Comarcal d'Atenció als Animals de Companyia, ubicat a Badalona.

I, finalment, s'aprovà la moció, presentada a petició del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, de suport a l'ONG Proactiva Open Arms, que com és sabut s'enfronta a acusacions infundades de tràfic de persones.