Santa Coloma de Gramenet

Per les generacions futures

  • Álvaro Rodilla
  • Actualitzat:
  • Creat:

Cal assumir aquest compromís cívic: Sí al medi ambient.

En els àmbits internacional i nacional, el Dia Mundial del Medi Ambient 2017 serà recordat per dues notícies: en primer lloc el sonor anunci de Donald Trump de retirar els EUA de l'Acord de París contra el canvi climàtic, ratificat a finals de 2015 per més de 200 països i, en segon, la bona notícia per als consumidors de l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional del conegut "impuesto al sol" que prohibia l'autoconsum a les comunitats de propietaris.

L'administració Trump comet una irresponsabilitat amb els seus votants i els seus descendents impulsat pels lobbies del carbó, l'acer i el petroli que ja li van marcar el camí en el seu programa electoral.

A l'Estat Espanyol, on els mateixos lobbies (no oblidem la MAT) tenen poder real, s'obre una porta al canvi, encara insuficient, a la política en matèria d'energies renovables. Un nou marc legislatiu perquè els veïns i les veïnes de la nostra ciutat puguin fer un exercici de civisme i de responsabilitat mediambiental contribuint a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle. L'Ajuntament de Santa Coloma estarà al seu costat fomentant projectes d'instal·lacions d'autoconsum a les comunitats de propietaris i complint amb els objectius del Pla
d'adaptació al canvi climàtic mitjançant fórmules innovadores com el Pla de de Rehabilitació d'Habitatges.

Nosaltres, en sintonia amb les polítiques d'esquerres europees, apostem, decididament, per dues estratègies en matèria de canvi climàtic: els compromisos reals dels estats mitjançant la dotació de recursos econòmics i l’acció local mitjançant polítiques efectives d'energies renovables i educació ambiental.

Reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant solucions basades en la natura és una tasca col·lectiva que cal difondre i per això, la II Festa del Medi Ambient a Can Zam i l'Exposició Descobrint el Besòs seran exemples de la nostra lluita contra el canvi climàtic. Cal assumir aquest compromís cívic: Sí al medi ambient.

 

Article publicat a l'edició del mes de juny d'El Mirall.net