Santa Coloma de Gramenet

Moció per a la garantia de la seguretat i la convivència enfront de les ocupacions il·legals

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aprovada al ple ordinari del mes de març una moció, originada en una esmena a la totalitat presentada pel Grup Municipal Socialista a la moció de Ciutadans en referència a les ocupacions il·legals. Un reconeixement al treball de l'equip de govern.

La contramoció impulsada pel PSC ha recollit la ben coneguda sensibilitat del govern municipal en l'àmbit de les polítiques socials, i ha fet reconsiderar a Cs la seva posició, provocant el suport al document amb segell socialista, més ampli i inclusiu de totes les casuístiques d'ocupació.

En el marc del debat corresponent, l'alcaldessa Núria Parlon Gil ha deixat clar que el problema de l'ocupació il·legal no és exclusiu de Santa Coloma. "No s'han d'equiparar els diferents tipus d'ocupació. És molt fàcil fer demagògia i barrejar pobresa amb un potencial problema de seguretat ciutadana.", ha afirmat.

L'alcaldessa ha destacat la feina duta a terme, transversal i integral, en el marc de la situació habitacional pels departaments municipals relacionats amb l'habitatge: els serveis socials, la seguretat ciutadana, els serveis jurídics i tots els àmbits íntimament relacionats amb la casuística de les ocupacions.

Així mateix, ha demanat la col·laboració i predisposició dels grans propietaris de pisos buits, per a poder resoldre el problema al qual s'enfronten les persones socialment vulnerables.

En aquest sentit, la nova moció insta als grans tenidors d'habitatges buits i ocupats a la ciutat – molt especialment les entitats financeres i la SAREB - a què els posin en ús mitjançant lloguers assequibles adreçats als joves i que els ofereixin en règim de lloguer social a les persones en situació de vulnerabilitat.

Exigeix, així mateix, tant a la Generalitat de Catalunya com al Govern central compromís i accions concretes i serioses, perquè des de les seves competències ofereixin suport a les persones i famílies en risc d'exclusió, però que siguin, al mateix temps, fermes amb els abusos duts a terme per les màfies organitzades que provoquen els problemes de convivència que denuncia el nostre veïnat.