Santa Coloma de Gramenet

"El Procés"

  • Joan Calzado
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes defensem el pacte, el diàleg i la negociació per aconseguir una sortida de l'atzucac polític.

Quan va començar el previsible xoc de trens, els socialistes de Santa Coloma ja dèiem que no volíem ni l'aplicació de l’article 155 ni una DUI. A hores d'ara estem patint les seves pitjors conseqüències.


Els partits independentistes no van escoltar les recomanacions dels lletrats del Parlament, que advertien que la situació sortia de la legalitat. Als plens del 6 i 7 de setembre ja eren conscients que transgredien la llei i que l'Estat Espanyol no es quedaria de braços plegats. Que no reconeixeria ni la llei de transitorietat jurídica ni la convocatòria del referèndum.


Entenem que l'encaix de Catalunya no es pot assolir sense escoltar la veu del poble, però s'ha de fer de manera que es reconeguin tots els posicionaments, fins i tot el de les minories. És un dret, també, democràtic. És per això que seguim reivindicant una reforma de la Constitució en sentit federal que garanteixi la nostra identitat, amb els nostres símbols, idioma i cultura, les nostres institucions i que defensi la pluralitat.
 

El Partit dels Socialistes de Catalunya està alineat amb el compliment de les lleis i la protecció de les institucions i els seus treballadors i treballadores. Per aquest motiu, el consistori no va cedir espais de cara al referèndum, no des de la no creença en el dret dels ciutadans a participar-hi, sinó perquè s'ha de garantir poder votar de forma legal i acordada, que és la forma idònia de què hi sigui acceptat.


Els i les socialistes defensem el pacte, el diàleg i la negociació per aconseguir una sortida de l'atzucac polític. No donem suport a l’article 155 de la manera que l'aplica el govern del PP. No donem carta blanca al govern de Rajoy, ja que només  enteníem que s'havia d'aplicar per a la convocatòria  d’ eleccions.
 

El posicionament del PSC de Santa Coloma és un no al PP. La defensa dels drets i les lleis s'ha de dur a terme mitjançant la negociació, el pacte i el diàleg. És per això que no estem d'acord amb la judicialització que s'ha fet de la política per part del Partit Popular ni d'un 155 sense límits. I des del més profund respecte a la separació de poders, sol·licitem la revisió judicial, i la posada en llibertat dels consellers i les conselleres.

* Article publicat al número de novembre d'El Mirall.net