Santa Coloma de Gramenet

Celebrem la vida, unes festes amb consciència

  • Núria Parlon
  • Actualitzat:
  • Creat:

És en moments de convulsió i emocions a flor de pell que les oportunitats de conciliació i agermanament com les que ofereix la Festa ens són més essencials que mai.

Santa Coloma encara la recta final de l'any amb la Festa Major d'Hivern com a colofó - lúdic, familiar i amb consciència solidària - a un 2017 que no ha estat, en absolut, un període fàcil per a Catalunya. És en moments de convulsió i emocions a flor de pell que les oportunitats de conciliació i agermanament com les que ofereix la Festa ens són més essencials que mai.

Com sempre, les tradicions i la innovació es donen la mà en un programa d'actes que té com a objectiu que hi hagi una mica de tot, per a tots i per a totes. Les propostes del teixit associatiu, culminades a la Diada de Santa Coloma del 31 de desembre, onomàstica patronal de la ciutat, seran el nexe d'unió amb la nostra història, amb l'herència d'una ciutat que no vol perdre el contacte amb les seves arrels.

La multitudinària Cavalcada de Reis omplirà els carrers de fantasia, il·lusió, llum i música en un esdeveniment familiar per al record, i la tercera edició de la festa de Cap d'Any permetrà que la ciutadania rebi el 2018 amb les campanades a la plaça de la Vila, que van arribar per a quedar-se en el nostre calendari festiu.

És ben sabut que, des de fa temps ja, l'Ajuntament i la societat civil de la ciutat caminen plegades per a fer de la Festa un esdeveniment sensible amb el delicat moment que passen multitud de les nostres famílies. Amb aquesta determinació, el consistori impulsa una campanya, que compta amb la col·laboració de Creu Roja Barcelonès Nord i diversos col·lectius i entitats, i que es concreta en la recollida tant de joguines com d'efectes d'higiene personal, destinats a les persones vulnerables i sense recursos econòmics del municipi. Us agraeixo des d'aquestes línies la generositat i la implicació de la qual feu gala anualment amb motiu d'aquesta acció solidària.

Vull, també, destacar l'indispensable paper que du a terme el comerç colomenc que, en una època de ferotge competència per part de les grans superfícies, ens ofereix una infinitat d'opcions i idees que ens eviten els maldecaps d’haver de sortir de la ciutat per a fer les nostres compres nadalenques.

La Festa Major d'Hivern marca, en definitiva, la conclusió d'un any intens i constitueix  alhora l'impuls imprescindible per a un nou any que desitjo que estigui ple d'esperança, bons auguris, benestar i enteniment i concòrdia.

 

*Article publicat a El Mirall.net del mes de desembre de 2017