Santa Coloma de Gramenet

A l'estiu, no ens aturem, treballem en l'espai públic

  • Ana Belén Moreno Jorge
  • Actualitzat:
  • Creat:

El manteniment de l’espai públic és una prioritat per a l’equip de govern municipal

El manteniment de l’espai públic és una prioritat per a l’equip de govern municipal, ja que, entre altres coses, és l’espai de trobada de veïns i veïnes de la nostra ciutat. És cert que la feina a la via pública mai s’acaba, però des de l’Ajuntament treballem diàriament per una Santa Coloma amable, accessible i per a les persones. El parèntesi de l’estiu no ens atura.

Des del Departament de manteniment de via pública aprofitem per portar a terme diferents actuacions. D’una banda, les reparacions i millores; i d’altra, la campanya d’asfalt d’alguns carrers de la ciutat, com és el cas de l’Avinguda Catalunya entre Santiago Rossinyol i carrer del Pi (600 m2), o el carrer de Liszt
entre Terrassa i Jaén (850 m2).

Durant el mes d’agost es portaran a terme millores a la calçada del Carrer Còrdova (un total de 4.800 m2) i al carrer Mallorca (2.080 m2), la qual cosa farà que augmenti la seguretat viària. També es farà l’obra de restitució de les escales de Mallorca - Anselm de Riu, una acció reivindicada pels veïns i les veïnes del barri que millorarà la seva qualitat de vida.Finalment, acabarem la campanya d’asfalt al carrer Santiago Rossinyol 3.050 m2 de pavimentació nova, de d’avinguda Catalunya fins Anselm de Riu.

Fa uns mesos es va engegar una campanya d’adaptació de passos de vianants a diferents indrets de la ciutat. Continuarem amb aquesta tasca durant aquests mesos per tal de donar
solucions als problemes d’accessibilitat i així eliminar barreres arquitectòniques. Tanmateix seguirem amb els tractaments antilliscants a diferents voreres de Santa Coloma.

Cal recordar també les obres d’urbanització que s’estan portant a terme com a conseqüència de processos de participació de la ciutadania, com és el cas del carrer Pompeu Fabra i de l’Avinguda dels Banús, que faran d’aquests carrers una transformació de l’espai públic de la que gaudirem tots i totes. Al carrer Pompeu Fabra s’aprofita també per portar a terme millores al clavegueram amb un total de 450 m2.

Per últim, assenyalar el caire social que també comporta aquesta política. Moltes de les feines es duen a terme amb persones que participen en els Plans d’ocupació municipals. Aquests suposen una nova oportunitat de feina per a moltes famílies colomenques. 

 

Article publicat a l'edició del mes de juliol d'El Mirall.net