Santa Coloma de Gramenet

Petry Jiménez González

Petry Jiménez González

Petry Jiménez González

  • Secretària d'Àrea d'implantació territorial, militància i dinamització política Santa Coloma de Gramenet Ampliar
  • Tinent d'alcalde de Cultura i Solidaritat Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Ampliar

Petra Jiménez (Petry) va néixer en un poblet de la província de Càceres un 5 de Juny de 1958 –el mateix dia que Federico García Lorca-.
 Quan tenia quatre anys arriba a Barcelona i als 10 es va instal•lar en Santa Coloma on ha viscut i treballat sempre fins a l'actualitat. De la seva terra extremenya, solament li queda un caràcter fort i noble i una profunda tendresa per les petites coses. Si li preguntes d'on és, contestarà sempre que de Santa Coloma, ciutat que porta en el cor i en la qual ha participat activament des de sempre en el teixit associatiu de la ciutat.
És una de les Fundadores del Grup de Teatre Lauta (1980) –un dels grups de Teatre més antic de la ciutat- participant activament com a actriu i rapsode en totes les obres que ha produït Lauta fins l'actualitat. Les seves inquietuds artístiques les ha anat omplint el món del teatre i la poesia –es considera rapsode per necessitat- camps als quals ha dedicat gran part de la seva vida i del seu temps.
Com a dona bessons i polifacètica, li agrada el ying i el yang, li atreuen els pols oposats, li encanta viatjar, és respectuosa, tolerant, propera i pacient, valora infinitament l'amistat i l'activitat literària i cultural en general. Forma part de diverses entitats ciutadanes culturals i solidàries.
En els últims anys, potser pels seus viatges a diferents països on la vida és molt diferent a la nostra, va decidir enfocar el seu cor i el seu compromís social a mirar la realitat a través de la seva càmera fotogràfica , buscar la veritat en els ulls i en el gest de les gents, denunciar les injustícies i buscar la part poètica de les imatges, iniciant un projecte fotogràfic sobre la visió d'altres cultures sempre des de la perspectiva de gènere “Dones del Món”. Projecte que ha estat exposat en diverses ocasions.
El pa de cada dia ho va guanyar sempre treballant a l'empresa privada com a responsable d'administració.
Des de Juny del 2011 és Regidora de Cultura , Solidaritat i Cooperació en l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet del que se sent absolutament orgullosa i amb moltes ganes de treballar per a la renovació i millora de la seva ciutat.  

Camps obligatoris

Termes i condicions